16 Haziran 2012 Cumartesi

Habertürk'ü Kınıyorum

Çok sinirliydim, biraz sakinleşmeyi bekledim bu yazı için. Geçen hafta Eskişehir'de profesör anne babasını öldürüp intihar eden mimar hakkındaki haberleri görmüşsünüzdür. Ben tanımıyorum, bir kez yolda karşılaşmışız sadece ama kendisi kocamın liseden sınıf arkadaşıymış. "Çok iyi bir çocuktu ama sorunları vardı" dedi. Maalesef şizofrenmiş ve sürekli ilaç kullanıyormuş, olaydan 2 gün önce babasını arayıp "ilaçları bırakıyorum artık ne olacaksa olsun" demiş. 20 yıl kadar ilaç kullanmak insanın gerçekten de canına yetiyor olmalı. Sonuçta olanları biliyorsunuz. Keşke olmasaydı, keşke ne kendi canına ne ana-babasınınkine kıymasaydı, keşke pompalı tüfek satın almak ülkemizde bu kadar kolay olmasaydı. Keşkelerle yaşanmıyor elbet ama keşke haberciler işlerini yaparken biraz empati kurabilseler. Habertürk'ün manşetinde "hayırsız evlat" kelimelerini görünce nevrim döndü. Hayırsız evlat hiç sorunu olmadan, sadece içindeki kötülük nedeniyle ana babasına fenalık yapan, ne bileyim döven, ellerinden parasını alan, kumarda vs. yiyen, ana babasını doğurduğuna pişman eden evlatlara denmeli bence. Burada ise tıbbi bir rahatsızlık sözkonusu. Kocamın dediğine göre o kadar iyi bir insanmış ki inanmazsınız. Şizofreni çok korkunç bir mental hastalık, Allah hepimizin akıl sağlığını korusun. Umarım o haberi yazanlar benzer bir manşete kendileri konu olmazlar.

3 yorum:

Sessizce dedi ki...

Bu haberin arkasının bu boyutta bir rahatsızlık olduğunu bilmiyordum. Okuyunca çok üzülmüştüm yetişmiş değerli iki hatta üç insanın kaybına en çok da anne babanın evlatları tarafından öldürülmesine. Allah esirgesin, kimsenin başına vermesin, ağır bir hastalık..

Adsız dedi ki...

bazen medyayı anlayamıyorum aslında çoğu zaman anlamıyorum demem lazım.

İnsanları etiketlemek ne kadar kolay , hayırsızlıkla ruh sağlığı bozulmuş insanın arasındaki farkı sanırım anlayamadılar bende kızgınım fazla uzatmak istemiyorum.

Sevgiler

ferulago dedi ki...

Sessizce; keşke herkes bunun hastalık olduğunun farkına varabilse

Nalan; medyada çalışmanın birinci koşulu empati kurmamak ve tirajı artırmaya çalışmak oldukça böyle haberler çok olacaktır :(