1 Mart 2012 Perşembe

Şiddet pornografisi

Şiddeti iyice kanıksar olduk toplumca. Medyada sürekli görüyoruz, çocuklarımız şiddet içerikli oyunlar oynuyor, şiddet içerikli haberler reyting getirdiği için sürekli gösterilip kadın programlarında ballandırılarak anlatılıyor, sonuç olarak kanıksıyoruz, alışıyoruz, artık bizim için şiddet içeren görüntüler film seyretmekten farklı olmuyor.

2 gün önce hızlı trenle eve doğru yola çıkmışken Sincan'dan bir durak önce durduk. Sağ tarafta oturanların dediğine göre yerde yatan bir adam varmış, biz mi çarpmışız belli değil. Herkes sağ tarafa üşüştü, adamın kimliği hakkında fikirler yürütüldü, intihar mıydı değil miydi tartışıldı, ağzından gelen kanın iç kanama sonucu mu olduğu yoksa ağzından mı kaynaklandığına karar verildi, telefonla elalem aranıp bilgi verildi, ambulans çağırmadı mı kimse diye feveran edildi ama bir Allahın kulu da nolur nolmaz ben yine de arayayım 112'yi demedi. Bir süre sonra ise yerde yatan bir adam yüzünden kimbilir ne zaman yola çıkacağız diye telefonda konuşulan kişiye şikayet edildi, adamın belki can çekişiyor olabileceği gerçeği unutuldu. Görüş açısı iyi olsaydı belki de cep telefonlarıyla fotoğraf bile çekeceklerdi, neyse ki olmadı. Tüm bunlar olurken içi elvermediği belli olan bir kadın yerini değiştirmek zorunda kaldı, bense olduğum yerden kalkamadım. Ama her ne kadar görüntüye bakmasak da etraftakiler her anı naklen yayın yapar gibi anlattıkları için gözümüzde tüm sahne canlandı.

Başkalarının acısından zevk almaya başladığımızın farkındaydım toplum olarak ama şiddetin bu kadar kanıksanması korkutucu.

Sonuç olarak yaralanan kişi bir demiryolu işçisiymiş, diğer işçilerle birlikte çalışırken trenin geldiğini görünce geri çekilirken ayağı kaymış, hafifçe çarpmışız, burnu kanıyormuş (diğer yolcuların yorumuna göre burnu kırılmış). Şu anda iyi olduğunu sanıyorum ama diğer yolcular için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

4 yorum:

özii dedi ki...

"Şiddet" kesinlikle her yerde belkide bizler bu yüzden mutsusuz.

Şiddetten çok uzak büyüdük. Çocuklarımız için hayatın bir parçası gibi olacak , ne acı...

ferulago dedi ki...

Maalesef doğru söylüyorsun :(

İkiz Annesi dedi ki...

Çok üzücü hem de çok eskiden daha duyarlıydık ne oldu bizim insanlarımıza:(

ferulago dedi ki...

İkiz annesi, kendi sorunlarımızı başkalarının dertlerinde unutmayı seçtik bence olan biten bu :(