12 Mart 2012 Pazartesi

Nasıl korumalı?

Gecenin bir yarısı olmuş ders notu hazırlamaya çalışıyorum. Bir yandan da aylardır seyretmediğim digitürk kanalı "e entertainment"a bakayım dedim. Biyografiler, yeni filmler hakkında programlar, celebrity gossip falan olur, bazen de gerçek hikayelerden bahsederler. izlemek hoşuma gider açıkçası. Ama dediğim gibi aylardır seyredememiştim. Az önce "Dating Nightmares" diye bir reality programı vardı. İlk kısımda internette tanışılan kişilerin gerçekte sandığınız kişi olmayabileceğini işleyen bir konu vardı. Sonuç olarak 12 yaşındaki bir kız aylarca 17 yaşında olduğunu sandığı bir gençle yazışıyor, sonra telefonla konuşmaya başlıyorlar, adam kızın tüm arkadaşlarıyla da uzaktan arkadaş olup konuşmaya başlıyor, bir ara hasta teyzesini görmek için o civara geleceğini söylüyor, kız buna iyice güvenip ev adresini veriyor ve o gece kız ortadan kayboluyor. Evde bir kloroform şişesi buluyorlar. Adam aslnda 47 yaşında bir sapık çıkıyor, sonunda kızı kimbilir neler yaptıktan sonra öldürüyor ve polis yakalamak üzere olunca kendini de öldürüyor.

Bir sonraki kısımda lisede çıkmaya başlayan iki gençten bahsediyorlardı. Sorunlu bir ilişki, sorunlu bir genç, onu kurtarmaya çalışan bir kız ve çocuğun kızı tüfekle öldürmesi. Annesi bu olayın ardından Jennifers Hope for the Prevention of Teen Dating Violence! diye bir dernek kurmuş, az önce girip sitelerine de baktım. İnsanları gençler arasındaki şiddet içeren ilişkiler hakkında uyarmaya, eğitmeye çalışıyorlarmış. Umarım asla böyle bir şeye ihtiyaç duymayız.

Program daha bitmedi ama resmen içim kalktı. Kendimi çocuklarım henüz küçükken ve içeride yataklarında mışıl mışıl uyurken bile çok kötü hissettim. Şimdi yanımdalar ama ileride okul vs için benden ayrılmaları gerektiğinde nasıl koruyacağım meleklerimi? Şu an için Allah hepimizin çocuklarını iyilerle karşılaştırsın diye dilekte bulunmaktan başka elimden gelen birşey yok. Ama çocukları kendi hallerine bırakmamalı, çaktırmadan kontrol etmeli, bir şekilde hep hayatlarında olmalıyız. Ve ileride yeterince büyüdüklerinde bu programları yavrularıma da seyrettitmeliyim ki neyle karşılaşacabilecekleri konusunda bilgileri olsun.

Anne babalık gerçekten de çok zor işmiş.

Hiç yorum yok: