2 Ocak 2012 Pazartesi

Bebekler yeni yıldan anlamıyor :)

Yeni yıla geçene seneye oranla gayet güzel girdik. Oğlumuzun gaz sancıları yoktu, bu yüzden saatler süren ağlama da yoktu. O zaman kanapede bıraktığımız gibi yatarlarken şimdi yemek masasında bizimle birlikte oturuyorlardı. Masadan iki sandalyeyi kaldırıp çocukların mama sandalyelerini koyduk. Kendimiz için donattığımız masaya karşılık tepsilerine içi kesilmiş havuç ve elma içeren tabaklarını koyduk. Kah yediler, kah yere attılar, kah bize baktılar. Sonuçta ilk defa aile boyu kutlama yaptık. Bebeklerimiz de ilk defa saat 10'a kadar oturdular. Seneye daha da bilinçli olacaklar ve çok daha güzel bir kutlama yaşayacağız umarım.

Yılbaşının ertesi gün geç kalkılır, geç yatan çocuklar da geç kalkar değil mi? Eh sayılır, 6:36'da uyanıktılar. Anneleri geç yatmıştı ama bu onları ilgilendirmiyor tabii ki, 9'30'dan sonra uyuduklarında anne de yattı tekrar.

Biraz da soğuk bir yılbaşı oldu bizim için. Gece bir ara (çocuklar yattıktan sonra) çok üşüyüp elektrik sobasının dibine kadar girmiştim. Salonumuz genelde soğuktur, üstüm de ince sayılırdı, herhalde bu yüzden üşüdüm derken meğer Eskişehir'de doğalgaz arızası varmış, gaz verememişler. Sabah kalktığımda kombinin yanmadığını farkedince kendi kendine sönmüş diye düşünüp hemen yakmıştım ama meğerse saatlerce gaz verilmemiş. Demek gece bu yüzden üşümüzüm. Biz yine de şanslıymışız, bizim semte tekrar verilmiş ama kombi devreye girmemiş. Hala gaz verilmeyen pek çok semt varmış, umarım gece olmadan gelmiştir, bu soğuklarda elektrik sobası evi ısıtmaya yetmiyor çünkü.

Küçük aksilikler, yılbaşı diye aşırı yiyen ama artık dikkat edelim diyen bir karı-koca, 2'si kızımda, 1'i oğlumda olmak üzere 3 yeni diş, diş ağrısı yüzünden gece kalkıp oturan 2 bebek-1 anne, yine kar yağmadan geçen bir yılbaşı, amorti vuran piyango bileti. İşte yeni yıldaki ilk günümüzün özeti.


2 yorum:

özii dedi ki...

Mutlu yıllar ferulagom ..

ferulago dedi ki...

teşekkürler öziiciğim, sana da :)