21 Aralık 2010 Salı

40'ımız çıktı

2 gün önce 40'ımız bitti. Bebeklerimi 40 uçurmak için babaannelerine götürelim demiştik ama feci soğuklar bastırınca onlar bize geldiler. Değişik bir 40 uçurma oldu anlayacağınız.

Oğlumuzun gaz sorunu olduğunu yazmıştım galiba daha önce. Herkes oğlanlarda sık görüldüğünden, 40'ından sonra geçeceğinden bahsediyordu. Hevesle bekledik biz de zamanın geçmesini ancak değişen birşey olmadı. Oğlum hala gaz sorunu yaşıyor. Doktorumuzun verdiği Metsil damla etkili mi değil mi anlayamıyoruz. Fazla ilaç kullanımını tasvip etmiyor zaten (ben de sevmiyorum eczacı olmama rağmen). Tüm gaz giderici ilaçların birbirinin aynısı olduğunu söylüyor. Rezene çayına da pek sıcak bakmıyor, etkisi olduğunu düşünmüyormuş. Bitkilerle haşır neşir olan benim, etkili olduğu muhakkak ama bebeklerde ters etkisi mi olur acaba diye düşündüğüme göre beni bile korkutmuş adamcağız. Anne sütüne ek olarak mama vermek zorunda kalıyoruz, o mu acaba çocuğu kötü etkiliyor bilemedik bir türlü. Yavrum gaz sancısı nedeniyle sık uyanıyor, uykusu aksayınca da huzursuz oluyor, kısır döngü şeklinde devam ediyor bu durum.

Oğlan annelerine soruyorum, nedir bunun çözümü? Deneyimlerinizden faydalandırırsanız beni çok sevinirim.

16 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

benim evladım yok ama kardeşimde dahil olmak üzere baktığım yakınlarımda çok çocuk oldu ve sanırım birazcık bildiklerimi paylaşmamda sakınca olmaz :)

rezene çayını kardeşimde ve yeğenlerimde denedik ve çok faydalı oluştu ama sonuçta denemekle bir şey kaybedilmez ve dr kızmaz sanırım :)

birde bir yağ var arkadaşım gaz sancısı kızının ayak tabanlarına sürüyordu birazcık rahatlatsın diye ..isterseniz sizin için öğrenirim

ve çok büyük sancı sıkıntısı yaşayan yeğenim en sonunda sorunu anlamıştı oğlundaki..meğerse mecbur hazır mama kullandığı için o marka çocukta sıkıntı yaratmış..yani diğer markaları deneme yanılma yöntemi ile denemek gerekiyor malesef ...

her marka mamayı bebeğin bağırsaklar kabul etmiyor ...içindeki bazı maddeler kuzucuklara ağır geliyormuş

ferulago dedi ki...

Mama doktorumuzun önerdiği marka. Hatta 1. ay kontrolü için gittiğimizde ne kullandığımızı sormuştu tekrar. Ama neden olmasın? Kardeşinde problem yok neyse ki. Zaten kızım mümkün mertebe anne sütü alıyor, arada mama yiyor. Olmazsa doktoru arayıp sorayım. Çok teşekkür ederim bilgiler için :)

Anaların aslanı-aslanların anası dedi ki...

Canım bizimde ikizlerden biri - Alper - çok gazlıydı. Biz hiç ilaç kullanmadık. Elma yağını( ama hakikisini bulmak lazım, bizimkini sağolsun babaannemiz getiriyordu Antalya' dan )her banyoda hatta bazen gün içinde ikinci bir defa önce göbek deliğine sonra oraya sürdüğümüzden elimizde kalan az miktarı damağına, sonra kasıklarına ve bezinde kaka yapacağı bölgeye ve ayak tabanlarına sürüyorduk. Artık gaz sıkıntımız yok denecek kadar azaldı çok şükür ama bu uygulamayı hala her banyoda yapıyoruz. Bir de çörekotu yağından bir iki damla ağzına damlattık çok kötü olduğumuz günlerde hemen çıkarıyordu.
Mama çok az kullandık biz gece yatmadan önce bir sefer günde tok tutsun ve sabaha kadar uyuysun diye bir işe yaramadı gece kalkmalarını yok edemedik bıraktık. Ama gazlı bebekler için Milupa Confirmil 1' i önermişti doktorumuz.

azna dedi ki...

Ferulago, yakışıklıyı yüz üstü bir kolunuzun üzerine yatırın, kolunuz iki koltuk altından geçsin, diğer kolunuzu iki bacağının arasından geçirip arada alttaki eliniz ile karnına masaj yaparak bu şekilde gezdirin. Benim ak kuzumu bayağı bir rahatlatıyordu. Bir de bebeklerde kolik için bir CD var, müzik marketlerde bulabilirsiniz, biz D&Rdan almıştık, gevşemelerine ve uyumalarına yardımcı oluyor.

ferulago dedi ki...

Anaların aslanı..., Conformil'i sorayım doktoruma, teşekkürler :)

azna, o şekilde çıkarmaya çalışıyoruz, oluyor da ama sonrasında yine ağlıyor. CD'yi de deneyelim. Teşekkür ederim :)

Unknown dedi ki...

Allah kolaylık versin!Herhalde bu gaz sorununu yaşamayan anne yok gibi!Bakalım biz de yakında oğlumuza kavuşunca yaşayacağız sanırım:)

ferulago dedi ki...

Kitap Kurduyum Ben, umarım yaşamazsını bu sorunu, gazsız bir bebeğiniz olur :)

gülin dedi ki...

Aslında aynı sorunla uğraşıyorum pek bir çözüm bulamadım. Kızım henüz 9 günlük. Zinco damlayı doktor tavsiyesiyle düzenli kullanıyoruz. Damlattıktan hemen sonra midesindeki gazı çıkarmasına yardımcı olduğunu gözlemledik :)Bir de saç kurutma makinasını karnına ve ayaklarına tutmamızı önermişti. Isıtmasının yanısıra(ki bunun için termofor da kullanıyoruz) sesi anne karnındakine benzer sesler çıkardığı için bebeği sakinleştiriyormuş. Aptamil Conformil 1'i biz de süt yetmediği için geceleri veriyoruz. Gazlı ve kusan bebekler için üretilmiş bir mama, tavsiye ederim.

ferulago dedi ki...

gülin, tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün :) Bir Conformil tavsiyesi daha geldi, denek alınacak : Çok sağol

^zeynep^ dedi ki...

Ferulago'cum öncelikle kirkiniz hayirli olsun :) çocugum yok biliyosun ama küçük kardesimle yas farkimiz epeyce fazla oldugundan çok iyi hatirliyorum. babam bebekleri sakinlestirmede uzman, evet babam, nasil yapiyor bilmiyorum ama azicik yagla ayak ve karin masaji yapiyordu kardesime (onda da gaz sorunu vardi). özellikle ayak masajinin teknigini ögrenin derim! babam da doktordan ögrenmisti.

ferulago dedi ki...

Zeynepciğim, bu ayak masajını öğrensem iyi olacak galiba. Sağolasın :)

Hamarat hanım dedi ki...

Gaz için hint cevizi (diğer adı muskat sanırım) tavsiye ederim. Bir de anne rezene çayı içerse iyi oluyor. Hint cevizi fındık gibi birşey. Aktarda var. Onu toz haline getir ,çok az miktarda kaşığa koy, anne sütüyle karıştır, bebeğin ağzına dök. Sonra da hemen anne sütü ver. Birde bebeği düzenli olarak karnının üstüne bırak. O zaman debelenirken gazını çıkarıyor. Benim kızlarda da oldu sorun. Ama bebeğin çoğu sorunu kırkı çıkınca bitiyor. Haydi hayırlısı...

ferulago dedi ki...

Hamarat hanım, muskatı da deneyeceğim, çok teşekkür ederim

ilkay dedi ki...

hayırlı olsun 40 ları canım...

oblomov dedi ki...

bizde umutla 40 ını beklemiştik rezene çayı içtim, bitkisel damlalardan oğluma içirdim, gazını çıkarmak için ovduk sırtını sıvazladık masaj yaptık elma yağımı ne onu ayaklarına sürdük katkat giydirdik...ııh ııh geçmedi 3 aydan önce geçmedi. 3. ayda birden geçiverdi... inşallah sizinki de geçiverecektir.

ferulago dedi ki...

ilkaycığım sağol

oblomov, umarım geçer gider bizimki de